معرفی اجمالی شهرستان خلخال

شهرستان خلخال یک منطقه کوهستانی با طبیعتی بکر و بسیار زیباست که در جنوب استان اردبیل واقع شده است و مرکز آن شهر خلخال یا هروآباد است .

این شهرستان با دارا بودن 85 در صد از جنگلهای استان اردبیل از طرف شمال به شهرستان کوثر ، از شرق به استان گیلان ، از جنوب به استان زنجان و از غرب به شهرستان میانه  آذربایجان شرقی حدود می شود .

 

ادامه معرفی خلخال  ...

درباره وبسایت خلخالیم

وب سایت شخصی "خلخالیم" ( کلمه ترکی به معنی خلخال من ) بعنوان اولین وب سایت جامع شهرستان خلخال با رویکرد فرهنگی ، هنری ، اجتماعی ، از تاریخ 8 / 8 / 88 ( سالروز ولادت با سعادت امام هشتم ) افتتاح و کار خود را شروع کرده است .

این وبسایت در سایت ساماندهی پایگاههای اینترنتی ایران ، متعلق به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت گردیده و تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران می باشد .
وب سایت خلخالیم یک نشریه الکترونیکی است که متعلق به همه خلخالیهای دنیاست از دورترین روستاهای خلخال گرفته تا خلخالیهای خارج از کشور .

>> ادامه ...

از اینکه ما رو همراهی میکنید خوشحالیم و بینهایت از شما ممنونیم

تماس با ما

برای کامل تر و پر بار تر شدن سایت بی شک مشارکت شما همشهریان و دوستان عزیز  ضروری و لازم است . برای ارسال مطالب و یا برقراری ارتباط از اطلاعات زیر استفاده نمایید :
ایمیل  :  Info@khalkhalim.com  و  Masoud@khalkhalim.com
شماره موبایل : 09381687314

شماره تماس ثابت : 32420202 - 045

آدرس : خلخال - خیابان شهید بهشتی - ابتدای خیابان شهید مطهری

مدیریت سایت خلخالیم : مسعود شیرعلی پور

عضویت در سایت خلخالیم

از تمامی شهروندان عزیز خلخالی دعوت می کنیم با درج نام و نام خانوادگی خود اقدام به ثبت نام در سایت نمایند .

همچنین افرادی که مایل به همکاری با سایت هستند ، نوع کاربری آنها بعدا و با هماهنگی مدیریت سایت قابل ارتقاء بوده و امکان درج مطلب در سایت را خواهند داشت .

چنانچه به هر دلیلی گذرواژه خود را فراموش کردید , برای فعال سازی آن از لینکهای "بازیابی گذرواژه" یا "بازیابی شناسه" که در زیر فرم ثبت نام درج شده استفاده نمایید و یا بصورت دستی برای مدیریت سایت ایمیل ارسال نمائید

لازم به ذکر است که مشخصات شما نزد مدیریت سایت محفوظ خواهد بود


برای عضویت در سایت لطفا کلیک کنید ...

  • اخبار پایین صفحه
  • صفحه اصلی
  • فید خبرخوان
  • همه پایگاههای وب خلخال
  • جستجوگر ویژه

http://khalkhalim.com/images/stories/tablighat3/khalkhalkala.gif

http://khalkhalim.com/images/stories/tablighat3/banner-amagol-gif.gif



http://khalkhalim.com/images/stories/tablighat2/h_zendan1.jpg

آخرین اخبار و اطلاعیه ها

Home اخبار سرمقاله عکس فقط روی کاغذ عکس می‌شود
عکس فقط روی کاغذ عکس می‌شود فرستادن به ایمیل
یکشنبه, 28 مرداد 1397 ساعت 21:30

 

گفت‌وگو با رستم نوری، از نخستین عکاسان خلخال به بهانه روز جهانی عکاسی :

گفتگو و مصاحبه توسط میلاد شیرعلی‌‍ور

http://up.khalkhalim.com/uploads/15347043962623.jpg

عکس از آرشیو خلخالیم

 

عکس فقط روی کاغذ عکس می‌شود !


یادش بخیر خانه‌های قدیمی... بوی کاهگل بود و صمیمیت... شروشور کودکان و حس و حال بزرگ‌ترها، و عکسی لب طاقچه، و عرض ارادتی به ساحت مقدس امام هشتم(ع). آن روزها زندگی این همه پیچیدگی نداشت. آسمان و زمین پاک و سالم بودند. برف و باران فراوان و غم روزگار اندک. هر چه بود، سادگی بود و مهربانی، بی‌رنگ، بی‌ریا. آدم‌ها انگار که از دنیای دیگری آمده باشند، هم و غمشان نان همسایه بود و گره گشایی از مشکلات دیگران... حالا از آن روزهای خوب و روزگار خوش، تنها چیزی که به یادگار مانده، فقط عکس است؛ عکسی سیاه و سفید از پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌ها که شاید خیلی‌هایشان در میان ما نباشند. این عکس‌ها هنر چه کسانی هستند که ما را به گذشته خود پیوند می‌دهند؟ به آنچه ندیده‌ایم و فقط رویایش را از شنیده‌های دیگران در ذهن پرورانده‌ایم؟ اصلا عکاسی از کجا به خلخال آمد و اولین بار چه کسانی این هنر را یاد گرفتند و چهره‌های گذشتگان را در دل روزگار ثبت کردند؟ اینها سوالاتی بود که از رستم نوری پرسیدیم؛ از نخستین عکاسان خلخال. ایشان با همان صفا و یکرنگی که از مردان دورانش سراغ داریم، خلاصه‌ای از تاریخچه عکاسی را برای ما بازگو کرد؛ از خودش گفت و همکارانش؛ از روزهایی که عکس تازه به خانه‌ها و ادارات وارد شده بود، تا امروز که عکاس موسپید خلخال در آستانه 95 سالگی است.

 

گفت و گوی خلخالیم با رستم نوری به بهانه روز جهانی عکاسی که در  منزل ایشان انجام شده است:

 

همنشینی عکس و شناسنامه

عکس و عکاسی با شناسنامه وارد خلخال شد. نام اولین نفری که در خلخال عکس گرفت، یادم نیست. شخصی بود که با مامور ثبت احوال دوره می‌گشت و عکس می‌گرفت. دوربینش جعبه‌ای بود و با کارت‌های مخصوص عکاسی، عکس می‌گرفت. نوردهی می‌کرد و داخل جعبه عکس چاپ می‌شد. کارت اول منفی بود که به پشت جعبه می‌چسباند و سپس نوردهی مجدد و چاپ عکس مثبت. کار سختی بود. از خود من هم آن زمان عکسی گرفته بود که الان هم موجود است. بیشتر عکس‌ها در شناسنامه‌های قدیمی، کار اوست.

 

دوره دوربین‌های جعبه‌ای

آن زمان مردم بیشتر در سفر به شهرهای بزرگ عکس می‌گرفتند و با خود به خلخال می‌آوردند، یا در خدمت سربازی وسفرهای زیارتی و... قبل از آن اگر عکسی در خلخال بود کار عکاسانی بود که به همراه دولتی‌ها یا خان‌ها به شهر آمده بودند.بعد از آن‌ها شخصی بود به نام خسروخان. از روستاهای خلخال. دوره می‌گشت و عکس می‌گرفت؛ از دانش‌آموزان یا برای سجل. پس از خسرو خان، مدتی آقای دقیقی (پدر حاج ناصر دقیقی) در خلخال عکاسی می‌کردند. همه عکاسان پیش از من با دوربین‌های جعبه‌ای عکاسی می‌کردند.

 

گلوله‌ای به سمت خدا !

سال 1331 اولین دوربینم را خریدم. آن دوربین هم جعبه‌ای بود (منظور دوربین‌های سوراخ‌سوزنی یا پین‌هول). کار کردن با این دوربین‌ها شاید نسبت به فیلم راحت‌تر بود ولی عکس‌هایش تک‌سایز بودند و کیفیت لازم را نداشتند. مدتی با مرحوم رضوان ناشر تصمیم گرفتیم عکس‌ها را در ابعاد بزرگ‌تر چاپ کنیم. نیاز به کپی عکس‌ها روی فیلم و سپس آگراندیسمان کردنشان بود. برق نبود. با لوله بخاری و آینه و یک عدسی که روی سگک کمربند یکی از پهلوانان دوره‌گرد دیدیم و از او خریدیم دستگاهی ساختیم تا با هدایت نور آفتاب، عکس‌ها را روی فیلم‌ها چاپ و سپس بزرگ کنیم. کار سختی بود. مرحوم ناشر پنجره را باز می‌کرد، لوله‌ای که به سمت آفتاب بود فیلم را نوردهی می‌کرد. زمان می‌گرفت و پنجره را می‌بست. آن زمان در بازار شایع شده بود رستم نوری و رضوان ناشر به سمت خدا گلوله پرتاب می‌کنند( با لبخند) .

 

عکاسی مراسم

در سال 1333 اولین دوربین عکاسی فیلمی و یک عدد آگراندیسور خریدم. از روی دفترچه‌ای که داشت شروع به ظهور و چاپ عکس کردیم. بعدها هم یک دوربین رولیکورد 120 خریدم که عکس‌های زیادی با آن دوربین گرفتم. تمامی مراسم اداری، انتخابات و ... من عکاسی می‌کردم. تمام آیین‌های مهم دعوت می‌شدم و عکاسی می‌کردم. در سفر دکتر اقبال، نخست وزیر وقت که با هواپیما به خلخال آمد، یک روز صبح تا شب عکاسی کردم. یکی از عکس‌ها هم که از سیل تجمع مردم حین سخنرانی دکتر اقبال بود در نشریات وقت چاپ شد. یک بار هم یک فیلم رنگی از تهران گرفتم و یک کتاب چندصد صفحه‌ای را با دکتر حبیب زنجانی مطالعه کردیم تا بتوانیم آن فیلم را ظهور کنیم. برای چاپ که به تهران بردم صاحب لابراتوار با تعجب به ما گفت که از 800 حلقه فیلم فروخته شده تنها شما توانستید آن را ظاهر کنید. اما چاپ فیلم رنگی سخت و زمان‌بر و هزینه‌بر بود و قید عکاسی رنگی را زدیم.

 

تکثیر عکاسی

از سال 1334 مرحوم حاج لسان‌الله طیاری آمد و پیش من عکاسی یاد گرفت و کار کرد. تا سال 1345 من و حاج لسان‌الله باهم کار می‌کردیم. او روستاها را می‌گشت و از دانش‌آموزان و مردم روستاها عکس می‌گرفت و من چاپ می‌کردم. خودم هم در مراسم شهر و آتلیه عکاسی می‌کردم. سال 47 حاج لسان‌الله عکاسی خودش را راه انداخت و شروع به عکاسی کرد. در این سال‌ها من به فیروز، برادرم، عکاسی یاد دادم. او رفت هشجین و به آقای علی‌جان صادقی عکاسی رو یاد داد تا اولین عکاسی هشجین را آقای صادقی راه‌اندازی کرد. از طرفی، آقای شعبانی‌کلور هم مدتی پیش حاج لسان‌الله طیاری عکاسی یاد گرفت و اولین عکاسی کلور را راه انداخت. به این ترتیب هنر عکاسی در خلخال تکثیر شد.

 

تعطیلی عکاسی

من حدود 20 سال عکاسی می‌کردم و بعدتر در کنار عکاسی، تعمیرات رادیو و فروش لوازم برقی را هم راه انداختم تا این‌که در سال 1351 به علت گسترش کارهای جانبی و جابه‌جایی از بازار به خیابان اصلی مجبور شدم عکاسی را تعطیل کنم. در آن سال‌ها شاید بیش از پنجاه هزار قطعه عکس گرفتم. از انواع مراسم و پرتره گرفته تا طبیعت و تاریخ خلخال. اما صد حیف و افسوس که هیچ یک از آنها لااقل برای خودم و آلبوم‌هایم نماند؛ چراکه چند سال پیش طی یک حادثه تمام صندوقچه نگاتیوها در انباری سوخت و هیچ نگاتیوی برایم باقی نماند.

 

نوه‌های عکاس من

امروز اما خوشحالم که سه نفر از نوه‌هایم به صورت جدی عکاسی می‌کنند؛ مسعود، مدیرمسئول سایت و نشریه خلخالیم که عکس‌های خبری خوبی می‌گیرد. میلاد؛ و سالار که اخیرا شروع به عکاسی کرده. ولی به هر سه آنها گفته‌ام عکسی که می‌گیرید و در کامپیوتر و ... نگه می‌دارید به درد خودتان می‌خورد. عکس باید چاپ شود. عکس فقط روی کاغذ عکس می‌شود (با لبخند) .

 

دو نمونه از عکسهایی که رستم نوری در سال ۱۳۳۸ در یکی از مدارس خلخال گرفته اند

 

http://up.khalkhalim.com/uploads/153470439621352.jpg

 

http://up.khalkhalim.com/uploads/153470439615991.jpg

 

http://www.khalkhalim.com/images/stories/tablighat3/yashilweb.gif






 

یادداشت  

 
#1 Esmail Esmailnia 1397-05-29 19:39
سلام آقای نوری جزو هنرمندان خلخال هستند و خدا ایشان را برای ما همیشه خندان و سلامت نگه دارد ...عارف اسماعیل نیا
 
 
#2 پیام عبدلی 1397-06-21 13:15
گزارش و مطلب بسیار جالب و خواندنی ای بود ، از آقا میلاد بابت تهیه آن تشکر میکنم . برای آقای نوری هم آرزوی سلامتی و طول عمر دارم .
 


** برای درج یادداشت و نظر باید وارد سایت شوید **

آمار سایت

فرم ورود



logo-samandehi

برای بهره گیری از قابلیتهای گرافیکی صفحه لطفا از مرورگرهای مناسب استفاده نمایید