معرفی اجمالی شهرستان خلخال

شهرستان خلخال یک منطقه کوهستانی با طبیعتی بکر و بسیار زیباست که در جنوب استان اردبیل واقع شده است و مرکز آن شهر خلخال یا هروآباد است .

این شهرستان با دارا بودن 85 در صد از جنگلهای استان اردبیل از طرف شمال به شهرستان کوثر ، از شرق به استان گیلان ، از جنوب به استان زنجان و از غرب به شهرستان میانه  آذربایجان شرقی حدود می شود .

 

ادامه معرفی خلخال  ...

درباره وبسایت خلخالیم

وب سایت شخصی "خلخالیم" ( کلمه ترکی به معنی خلخال من ) بعنوان اولین وب سایت جامع شهرستان خلخال با رویکرد فرهنگی ، هنری ، اجتماعی ، از تاریخ 8 / 8 / 88 ( سالروز ولادت با سعادت امام هشتم ) افتتاح و کار خود را شروع کرده است .

این وبسایت در سایت ساماندهی پایگاههای اینترنتی ایران ، متعلق به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت گردیده و تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران می باشد .
وب سایت خلخالیم یک نشریه الکترونیکی است که متعلق به همه خلخالیهای دنیاست از دورترین روستاهای خلخال گرفته تا خلخالیهای خارج از کشور .

>> ادامه ...

از اینکه ما رو همراهی میکنید خوشحالیم و بینهایت از شما ممنونیم

تماس با ما

برای کامل تر و پر بار تر شدن سایت بی شک مشارکت شما همشهریان و دوستان عزیز  ضروری و لازم است . برای ارسال مطالب و یا برقراری ارتباط از اطلاعات زیر استفاده نمایید :
ایمیل  :  Info@khalkhalim.com  و  Masoud@khalkhalim.com
شماره موبایل : 09381687314

شماره تماس ثابت : 32420202 - 045

آدرس : خلخال - خیابان شهید بهشتی - ابتدای خیابان شهید مطهری

مدیریت سایت خلخالیم : مسعود شیرعلی پور

عضویت در سایت خلخالیم

از تمامی شهروندان عزیز خلخالی دعوت می کنیم با درج نام و نام خانوادگی خود اقدام به ثبت نام در سایت نمایند .

همچنین افرادی که مایل به همکاری با سایت هستند ، نوع کاربری آنها بعدا و با هماهنگی مدیریت سایت قابل ارتقاء بوده و امکان درج مطلب در سایت را خواهند داشت .

چنانچه به هر دلیلی گذرواژه خود را فراموش کردید , برای فعال سازی آن از لینکهای "بازیابی گذرواژه" یا "بازیابی شناسه" که در زیر فرم ثبت نام درج شده استفاده نمایید و یا بصورت دستی برای مدیریت سایت ایمیل ارسال نمائید

لازم به ذکر است که مشخصات شما نزد مدیریت سایت محفوظ خواهد بود


برای عضویت در سایت لطفا کلیک کنید ...

  • اخبار پایین صفحه
  • صفحه اصلی
  • فید خبرخوان
  • همه پایگاههای وب خلخال
  • جستجوگر ویژه

http://khalkhalim.com/images/stories/tablighat3/khalkhalkala.gif

http://khalkhalim.com/images/stories/tablighat3/banner-amagol-gif.gif



http://khalkhalim.com/images/stories/tablighat2/h_zendan1.jpg

آخرین اخبار و اطلاعیه ها

Home اخبار سرمقاله ناصر دفتر روایی معمار و بنیانگذار فرهنگ نوین خلخال
ناصر دفتر روایی معمار و بنیانگذار فرهنگ نوین خلخال فرستادن به ایمیل
سه شنبه, 10 دی 1398 ساعت 15:01

http://up.khalkhalim.com/uploads/157779634857481.jpgاهالی خلخال در هفتاد و هفت سال پیش،‌ به پاس قدردانی و تجلیل از ناصر دفتر روایی ، شهر را تعطیل کرده و با عزت و احترام این مرد بزرگ را تشییع و به خاک سپردند، سئوال اینجاست، آیا ما فرزندان همان اهالی هفتاد سال پیش، این لیاقت را خواهیم داشت که با نامگذاری یکی از اماکن شهر، بتوانیم خدمات و تلاش‌های تکرار نشدنی این بزرگ مرد را ارج نهیم یا نه ؟؟ نظر اهالی که به شدت مساعد است، تا تصمیم گیران شهر چه تصمیمی بگیرند!


دهم دی ماه مصادف با سالگرد درگذشت، معمار و بنیانگذار فرهنگ نوین خلخال، مرحوم میرزا ابراهیم ناصر روایی، ملقب به "ناصر دفتر" است؛ اگر بگوییم که فرهنگ نوین و عصر طلایی فرهنگ خلخال مدیون از خودگذشتگی و تلاش‌های خستگی ناپذیر این بزرگ مرد خلخال است، قطعا به گزاف نگفته ایم

اهالی، فرهیختگان و اهالی فرهنگ خلخال، بارها از شورای اسلامی شهر خلخال و حتی شورای فرهنگ عمومی خلخال درخواست کرده اند که یکی از خیابان‌ها و یا میادین شهر به اسم ناصر دفتر نامگذاری شود که متاسفانه به دلایل نامعلوم ! این اتفاق هنوز نیافتاده است.

اگر قرار باشد، تندیسی برای یک اسطوره فرهنگی خلخال ساخته شود یا خیابان یا میدانی به اسم یک فرهنگی در خلخال نامگذاری شود، آیا شایسته تر از ناصر دفتر روایی میتوان نام برد؟ ناصر دفتر روایی که به معمار و بنیانگذار فرهنگ نوین خلخال معروف شده است، شخصی که در زمان خودش با وجود مخالفت ها و طعنه های برخی خواص شهر، هیچگاه تسلیم نشد و اولین مدرسه استان اردبیل و خلخال را به شیوه نوین در سال 1287 هـ ش در خلخال راه اندازی نمود. مدرسه ای که بعد از دبستان رشدیه تبریز بعنوان دومین مدرسه آذربایجان، شناخته می شود. 


"ميرزا ابراهيم ناصر روايي ملقب به "ناصر دفتر" در سال 1253 هجري شمسي در هرو آباد ، مركز شهرستان خلخال متولد شد. پدرش مرحوم ميرزا محمد حسن مشهور به "سراج دفتر" در دوره صدارت اميرنظام رياست ديوان استيفاي خلخال را برعهده داشته و شخصيتي فاضل بوده و خط را نيكو مي نوشت.

فرزندش ابراهيم با توجه پدر تربيت شد و از معلمين او يكي مرحوم سيد محسن بهشتي از سادات زاويه خلخال كه از منشيان و خطاطان نستعليق نويس بود.

ناصر دفتر در سنين 15-16 سالگي داراي خطي زيبا و انشاي منشيانه بود و در زبان عربي و علوم ادبي دستي يافته بود.

http://up.khalkhalim.com/uploads/148303893109661.jpg

در سال 1273 كه به بيست سالگي رسيده بود با پدرش به تبريز رفت و چون در چند ملاقاتي كه با اميرنظام داشت خط و ربط و درك و معلومات فرزند مورد توجه اميرنظام قرار گرفت، امير نظام از سراج دفتر خواست كه ابراهيم را در تبريز بگذارد. موقعي كه اميرنظام به تهران آمد ابراهيم را نيز به همراه خود به تهران آورد و قسمتي از امور منشيگري خود را به او سپرد، ميرزا ابراهيم مدت هفت سال در تهران بود و با اصول مربوط اداره ي امور ديواني و رجال مملكتي آشنايي يافت.

ميرزا ابراهيم پيش از آغاز نهضت مشروطيت به خلخال بازگشت و در رفع مشكلات مختلفي كه اغلب دامنگير منطقه بود، با نظر و راي خود، هميشه به مردم ياري مي كرد و به همين ملاحظات بود كه چند نوبت نيابت حكومت خلخال از طرف دولت بر عهده ي او گذاشته شد.

طبق گفته بزرگان و پیش کسوتان، مرحوم ناصر دفتر روایی در نزاع ها و اختلاف‌های مختلف که در سطح منطقه به وقوع می پیوست، همواره جزو افراد موجه و صاحب اعتبار و احترام در خلخال بود که به واسطه حضور ایشان در هر مسئله و با وساطت ایشان، به اختلافات فیصله میداد، خیرخواه و وطن پرست بود و همواره بهترین اتفاقات را برای خلخال و اهالی آن میخواست و در جهت حصول آنها تلاش می کرد .


مردم خلخال در روز درگذشت ناصر دفتر روایی سنگ تمام گذاشتند

میرزا ابراهیم ناصر دفتر روائی در تاریخ پنج شنبه دهم دیماه 1321 در سن 72 سالگی درگذشت. مرحوم ایوب اسکافی که از خادمین معارف خلخال بود ضمن گزارشی پیرامون بزرگداشت مجلس ختم مرحوم ناصردفتر به اداره فرهنگ شهرستان اردبیل چنین نوشت :

" اهالی هروآباد آنروز را تعطیل و به نام قدردانی و تجلیل نام او با یک شور فوق العاده در تشییع جنازه او حاضر بودند "

دبیرستان و دبستان خلخال نیز برای احساسات حق شناسی از زحمات فقید سعید روز یکشنبه 13 دیماه را دو ساعت بعد از ظهر در مجلس فاتحه خوانی که در مسجد جامع هروآباد دائر بود شرکت کردند...."


اهالی خلخال در هفتاد و هفت سال پیش،‌ به پاس قدردانی و تجلیل از ناصر دفتر روایی ، شهر را تعطیل کرده و با عزت و احترام این مرد بزرگ را تشییع و به خاک سپردند، سئوال اینجاست، آیا ما فرزندان همان اهالی هفتاد سال پیش، این لیاقت را خواهیم داشت که با نامگذاری یکی از اماکن شهر، بتوانیم خدمات و تلاش‌های تکرار نشدنی این بزرگ مرد را ارج نهیم یا نه ؟؟ نظر اهالی که به شدت مساعد است، تا تصمیم گیران شهر چه تصمیمی بگیرند!


مسعود شیرعلی‌پور


زندگینامه، برگرفته از کتاب خاطرات و اسناد ناصر دفتر روایی که بارها در سایت خلخالیم منتشر شده است


مطالب مرتبط قدیمی :

یادی از مرحوم ناصر دفتر روایی در هفتادمین سالگرد

روائی ــ ناصر دفتر (شخصیت تاریخ ساز )

مدرسه ملی ناصری خلخال

نقش «حاج معلم» در تاسیس مدرسه ناصری خلخال

کتاب «ناصر دفتر روایی» چهره شاخص خلخال رونمایی می‌شود


http://www.khalkhalim.com/images/stories/tablighat3/yashilweb.gif







 


** برای درج یادداشت و نظر باید وارد سایت شوید **

آمار سایت

فرم ورود



logo-samandehi

برای بهره گیری از قابلیتهای گرافیکی صفحه لطفا از مرورگرهای مناسب استفاده نمایید